Geen categorie
Recept: Courgettesoep met crème fraîche (en gerookte zalm)

Recept: Courgettesoep met crème fraîche (en gerookte zalm)

Met een prachtige grote gele courgette uit de tuin heb ik gisteren dit heerlijke recept uitgeprobeerd, echt een aanrader (kan vegetarisch of met vis).

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 4 aardappels, geschild en in blokjes
  • 1 grote gele courgette, in blokjes
  • 1 prei, alleen het wit, in ringen
  • 1 blokje kruidenbouillon
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • waddenzout
  • (evt. 200 g gerookte zalm, in reepjes en rivierkreeftjes)

Bereiden:
Breng de aardappel, courgette en prei met 600 ml water en het bouillonblokje aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat alles 12-15 minuten zachtjes koken tot de aardappel gaar is.

Voeg 2 eetlepel crème fraîche toe en pureer met een staafmixer.

Maak de soep op smaak met waddenzout en peper en schenk in grote kommen. Garneer met de rest van de crème fraîche en leg evt. de zalm en rivierkreeftjes op de soep.

Extra benodigd:

  • Staafmixer
  • Kookboek

Het recept ‘Courgettesoep met gerookte zalm en crème fraîche’ is afkomstig uit het Kookboek “Hoge hakken in de keuken” van Janneke Vreugdenhil & Petra de Hamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.